Nekategorisano

Hoćemo li se praviti da volimo Elif Shafak, iako nam nisu platili za to? (knjige koje se pretvaramo da čitamo)

Related Posts

8 0 komentara

  1. bellis

    Someone finally said it! Otok nestalih stabala sam počela zbog silne hvale knjige po internetu i odustala na polovini. Hem mi je išla na živce ta plitkost besmislenih karaktera hem previše izromantiziranih verzija konverzacija koje me samo podsjećaju na loše razrađene turske serije.
    A stvarno nisam mogla da preguram šuplju priču o nemogućoj ljubavi zbog historije Turske i Grčke… Kao što ti reče, prodala bi ona sebe za malo slave na Zapadu i njihovom književnom svijetu tolerancije svih manjina. Ne čudi me što je popila tužbu zbog Istanbulskog kopila.

    1. cistacica

      Dobro došla u klub 🙂 drago mi je da govorimo istim jezikom

  2. LauraTesla

    Dobro si se natjerala pročitati toliko njenih knjiga.
    Ja općenito ne volim laka štiva, i čim vidim da je nešto “bestseller” imam odbojnost prema istom.

    1. cistacica

      Slazem se sa tobom. Ne mogu reci da me nije radovala mogucnost kako imamo zensku verziju (iako to ne volim tako nazivati) Orhana Pamuka u najavi.

  3. romanoff

    Meni je ok bila o onoj prostitutki, čitljiva… ostalo tako-tako, blago sam se nasmijala Vašljivoj palati… čitala sam i onu s Kipra maslinu koju sadi u Britaniji lik i o onim Armencima-Turcima… ne mogu ni skontat koja je pod kojim imenom. Doduše, ni Pamuka nisam ljubitelj. Imam želju “Čudne misli u mojoj glavi” da pročitam, nikako na dnevni red da dodje

    1. cistacica

      Ako želiš malo bolju priču o prostitutki, preporučujem Jedanaest minuta od Paula Kuelja. Inače Vašljiva palata je plagijat knjige(knjiga)Gülseren Budayıcıoğlu, turske psihijatrice i knjizevnice, preporucujem. Nedavno sam procitala Cudan osjecaj u meni od Pamuka, preporucujem ti je ako imas strpljenja za citav jedan ljudski vijek prodavca boze. Meni se svidjela.

      1. romanoff

        Čitala sam sve od Koelja. Čudne misli u mojoj glavi i Čudan osjećaj u meni su ista knjiga, samo drugi prevod… eno mi je na polici, čeka svoj red… evo se iskobeljavam iz neke čergarske priče, “Crvene cipelice”, nastavak “Čokolade”… ljetnje 🙈

        1. cistacica

          Sorry, nisam ni skontala “čudne misli” “čudan osjećaj” 😊, ista knjiga svakako. I ja se spremam procitati Cokoladu, film snimljen po njoj je odlican. Od Joanne Haris bi preporucila jos Poskočice i doskočice (ja sam citala pod tim prevodom)

Leave a Reply